Jednoduchý recept

Jarní pesto z kopřiv, medvědího česneku a oříšků

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 12 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64085
Kategorie: Omáčky studené

Ingredience

Pesto
4 stroužek Česnek
200 g Česnek medvědí
200 g Kopřiva
200 ml Olej olivový extra panenský
50 g Oříšky piniové
1 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Slunečnice loupaná
0,5 polévková lžíce Sůl mořská
Na zalití pesta ve sklenici
30 ml Olej olivový extra panenský

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 830kJ
7% Sacharidy 24 g
89% Tuky 66 g
28% Sodík 553 mg
12% Bílkoviny 7 g

Jarní pesto z kopřiv, medvědího česneku a oříšků postup přípravy receptu:

1

Mladé jarní kopřivy, listy medvědího česneku a očištěné stroužky česneku pokrájíme a dáme do mixéru. Přidáme kvalitní olej, sůl, pepř, slunečnicové a piniové oříšky. Vše rozmixujeme na jemné pesto.

2

Dáme ho do čisté sklenice, zalijeme dalším olivovým olejem tak, aby bylo pesto pod hladinou. Dobře sklenici uzavřeme a odložíme do chladničky.

Poznámka

Z pesta si vždy odebereme podle potřeby, vydrží v chladničce minimálně 2 týdny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept